تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان

تفاوتت کابینت پولیشی و پلی اورتان

انتخاب کابینت مناسب و با کیفیت همواره دغدغه ی افرادی است که قصد خرید یا تغییر دکوراسیون را دارند. وجود تنوع در کابینت ها، باعث می شود افراد هنگام انتخاب سر در گم شوند. گاها این سردرگمی نتیجه ی عدم شناخت انواع مدل مدل های کابینت و ویژگی های آن هاست. کابینت ها را با توجه به متریال و نوع ساخت آن ها در دسته بندی های مختلف قرار می دهند که هنگام خرید باید با توجه به نیاز و بودجه ی خود یکی را انتخاب نمایید. یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در انتخاب کابینت نوع رنگ و رنگ آمیزی آن است. رنگ کابینت را باید با توجه به سبک و رنگ دکوراسیون خود انتخاب نمایید. اما نوع اجرای رنگ کابینت ها با یکدیگر تفاوت دارند که شما باید درباره ی آن ها اطلاعاتی کسب نمایید و با توجه به نیازتان انتخاب نمایید. روش پولیش یا پلی اورتان از جمله روش های رنگ پاشی به کابینت ها است که در ادامه این مقاله آن ها را معرفی می کنیم و تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان را شرح می دهیم.

اگر به مشاوره ی بیشتر در این زمینه نیاز دارید و یا قصد خرید کابینت دارید، با آروین وود تماس بگیرید. مشاوران ما در این مجموعه شما را راهنمایی خواهند کرد. برای اطلاع از قیمت کابینت پولیشی ۱۴۰۳ با ما تماس بگیرید . ۰۲۱۴۰۷۷۵۰۰۰۰۹۱۲۲۸۸۴۰۰۶

 

ویژگی کابینت پولیشی کابینت پلی اورتان توضیحات
نوع رنگ خمیری پاششی رنگ پولیش با قلم مو یا غلطک اعمال می‌شود، در حالی که رنگ پلی اورتان با دستگاه پاشش رنگ روی چوب اعمال می‌شود.
ظاهر براق و شفاف مات یا براق کابینت‌های پولیشی به دلیل پولیش نهایی، ظاهری براق و شفاف دارند. کابینت‌های پلی اورتان می‌توانند مات یا براق باشند.
مقاومت خط و خش، حرارت رطوبت، خط و خش، سایش، نور خورشید کابینت‌های پلی اورتان به دلیل نوع رنگ، در برابر رطوبت، خط و خش، سایش و نور خورشید مقاوم‌تر هستند.
کاربرد مدرن، نئوکلاسیک مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک کابینت‌های پولیشی بیشتر در سبک‌های مدرن و نئوکلاسیک استفاده می‌شوند. کابینت‌های پلی اورتان در سبک‌های مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک کاربرد دارند.
طرح ساده ساده، حکاکی شده، برجسته کابینت‌های پولیشی معمولاً با طرح‌های ساده اجرا می‌شوند. کابینت‌های پلی اورتان می‌توانند با طرح‌های ساده، حکاکی شده و برجسته اجرا شوند.
مراحل ساخت رنگ آمیزی دستی، پولیش رنگ آمیزی پاششی ساخت کابینت‌های پولیشی به دلیل مراحل رنگ آمیزی و پولیش، زمان‌برتر است.
زمان ساخت بیشتر کمتر ساخت کابینت‌های پلی اورتان به دلیل رنگ آمیزی پاششی، سریع‌تر است.
بوی رنگ تند بدون بو رنگ پولیش به دلیل استفاده از حلال، بوی تندی دارد. رنگ پلی اورتان به دلیل عدم استفاده از حلال، بوی تندی ندارد.
مناسب برای آشپزخانه‌های کوچک و کم نور انواع آشپزخانه کابینت‌های پولیشی به دلیل براقیت، نور را بیشتر منعکس می‌کنند و برای آشپزخانه‌های کوچک و کم نور مناسب‌تر هستند. کابینت‌های پلی اورتان به دلیل تنوع طرح و رنگ، با انواع دکوراسیون آشپزخانه همخوانی دارند.

 

کابینت پلی اورتان چیست؟

کابینت پلی اورتان در واقع نوعی کابینت ام دی اف یا چوبی است که با رنگ پلی اورتان رنگ آمیزی شده است. این نوع رنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت، برای کابینت های آشپزخانه که در معرض این عوامل هستند، بسیار مناسب است. کابینت ها با رنگ پلی اورتان مقاومت خوبی در برابر خط و خش و سایش دارند و در هنگام آسیب می توان آن ها را با اسپری کردن ماده پلی اورتان ترمیم نمود. هم چنین در برابر نور خورشید و مواد شیمیایی نیز بسیار مقاوم اند. در واقع پلی اورتان یک روکش بر پایه آب یا روغن است که طیف رنگی گسترده ای را شامل می شود. روکش های مبتنی بر آب سریع تر خشک می شوند و بسیار شفاف هستند اما روکش های روغنی بادوام تر و کمی تم طلایی رنگ دارند. به طور کلی روکش های پلی اورتان در ۴ حالت مات، ساتن، نیمه براق و بسیار براق در بازار عرضه می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و با توجه به این ویژگی ها می توان آن ها را در انواع سبک دکوراسیون مدرن ، نئوکلاسیک و کلاسیک استفاده نمود.

 

ویژگی های کابینت با رنگ پلی اورتان

  • این نوع کابینت ها در برابر رطوبت، حرارت، خراش و سایش بسیار مقاوم هستند.
  • روکش رنگ پلی اورتان در تنوع رنگی بسیار بالایی موجود است، به طوری که می توانید کابینت های خود را با هر رنگی که می خواهید سفارش دهید.
  • کابینت های با رنگ پلی اورتان ظاهری بسیار زیبا و لوکس دارند و می توانند به زیبایی آشپزخانه شما بیافزایند.
  • سطح کابینت های با رنگ پلی اورتان صاف و صیقلی است و به راحتی تمیز می شوند.
  • در صورت خراشیدگی یا آسیب دیدگی، کابینت های با رنگ پلی اورتان به راحتی قابل ترمیم هستند.

کابینت پولیشی چیست؟

در این نوع کابینت از یک نوع ماده ی رنگ خمیری شکل که توسط تینر رقیق شده باشد استفاده می شود. پس از چند بار پاشش رنگ بر روی محل مورد مورد نظر آن را پولیش میکنند. در نهایت این کابینت ظاهری بسیار براق و زیبا به خود می گیرد. در واقع کابینت پولیشی یک مغزی ام دی اف است که توسط رنگ پولیش روکش شده باشد. رنگ پولیشی در برابر رطوبت، خط و خش و سایش مقاوم است و علاوه بر ام دی اف می توان آن را بر روی فلز و شیشه و چوب نیز اجرا کرد. 

یک تصور اشتباه وجود دارد که کابینت های پولیشی از انواع کابینت انزو است. در حالی که رنگ پولیش را در هر سبک و انواع  کابینت می توان اجرا نمود. بهتر است رنگ پولیشی برای کابینت هایی با طرح درشت تر اعمال شود. چرا که قبل از رنگ کاری سطح کابینت را سمباده می کشند و در طرح های ریز و پیچیده امکان سمباده کشی وجود ندارد. در طرح های مدرن و ساده تر رنگ پولیش جلوه ی زیبایی خواهد داشت.

مزیت‌ کابینت‌های پولیشی

  • کابینت پولیشی سطح براق، شفاف و درخشانی دارد که جلوه ای روشن و دلباز به آشپزخانه های کوچک می دهد 
  • حالت خمیری مانند رنگ پولیش مانند یک ضربه گیر محکم عمل می کند و محافظ کابینت در برابر آسیب و فرورفتگی است.
  • کابینت پولیشی در برابر رطوبت آسیب نمی بیند. در واقع ضد آب هستند و مناسب مناطق مرطوب.
  • قابلیت ترمیم دارند و در صورت ایجاد خط و خش می توان آن ها را به جای تعویض، ترمیم نمود.
  •  رنگ پولیش در تنوع رنگی بالایی موجود است و می‌توانید کابینت‌های خود را با هر رنگی که می‌خواهید سفارش دهید.

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان از نظر رنگ

 از رنگ پولیش نوعی رنگ روغنی است که ظاهری براق و شفاف دارد و در تنوع رنگی بالایی موجود است. اما رنگ پلی اورتان که نوعی رنگ دو جزئی است و می تواند ظاهری مات یا براق (بسته به نوع انتخاب) داشته باشد. در واقع پلی اورتان نوعی رنگ پاششی مات است که دوام و قوام خوبی دارد، به سرعت خشک می‌شود و در برابر نور خورشید، گچی شدن، اسید، باز و روغن‌های شیمیایی مقاوم است. اما رنگ پولیشی نوعی رنگ خمیری براق تر از رنگ پلی اورتان است که قابلیت پوشش سطوح مختلف از جمله چوب، شیشه و پلاستیک را دارد. جذب آب پایینی دارد و در برابر رطوبت و عوامل محیطی پایدار است هم چنین استحکام خمشی مناسب و مقاومت در برابر حرارت دارد. رنگ پولیش به دلیل استفاده از حلال، بوی تندی دارد و باید در محیطی با تهویه مناسب استفاده شود اما در عوض رنگ پلی اورتان به دلیل عدم استفاده از حلال، بوی تندی ندارد و برای استفاده در محیط های مسکونی مناسب تر است.

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان از نظر سبک

کابینت رنگ پولیشی به دلیل براقیت و شفافیت، بیشتر در آشپزخانه‌های مدرن استفاده می‌شود. چرا که معمولاً برای طرح‌های ساده و بدون حکاکی و برجستگی اجرا می‌شود. رنگ کابینت پلی اورتان نیز به دلیل تنوع رنگی بالا و ظاهری مات یا براق، در هر نوع سبک مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک قابل استفاده است.این نوع رنگ را می توان  می‌تواند با حکاکی، برجستگی و طرح‌های مختلف انطباق داد.

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان از نظر اجرا

در هر دو روش چوب مورد نظر سمباده زده و صاف می‌شود. در رنگ پولیشی رنگ به صورت لایه لایه و در محیطی تراز اجرا می شود که می تواند دستی یا توسط پیستوله باشد و پس از خشک شدن رنگ، سطح کابینت با پولیش براق و صاف می‌شود.رنگ پلی اورتان نیز با استفاده از دستگاه پاشش رنگ روی چوب اعمال می‌شود. زمان خشک شدن رنگ پولیشی زیاد است و باید منتظر ماند تا هر لایه خشک شود اما رنگ پلی اورتان به سرعت خشک می شود در حقیقت ساخت کابینت‌های پولیشی به دلیل مراحل رنگ آمیزی و پولیش، زمان بیشتری می‌برد.

 

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان از نظر قیمت

به طور کلی قیمت کابینت را با توجه به عوامل زیادی مانند متراژ، کیفیت متریال، نوع کابینت، نوع رنگ آمیزی آن، کیفیت یراق آلات و… تعیین می کنند و نمی توان به طور قطع آقیمت را گفت اما باید این نکته را در نظر داشت که کابینت پولیشی برای اجرا نیاز به محیط ایزوله دارد و زمان بیشتری طول می کشد تا آماده شود.در نتیجه می تواند قیمت بالاتری داشته باشد.

شما می توانید برای استعلام قیمت دقیق انواع کابینت با توجه به نیاز و متراژ آشپزخانه خود با ما تماس بگیرید و راهنمایی شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط